bekende van de politie


bekende van de politie 1.0

iemand die vaker met de politie in aanraking is gekomen; iemand die bekend is bij de politie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een bekende van de politie…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is vaker met de politie in aanraking gekomen; is bekend bij de politie

    Algemene voorbeelden


    In een snackbar dreigde hij 'de tent te verbouwen' en op een tankstation joeg hij door zijn gedrag klanten weg. De man werd meegenomen naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal. De man is een bekende van de politie.

    Meppeler Courant,

    De dode was een bekende van de Romeinse politie: een Turkse drugs- en wapenhandelaar die in februari 1990, met een partner, in het Amsterdamse Holiday Inn-hotel een drugsdeal met de gebroeders Rocco en Pasquale M. had opgezet.

    NRC,

    Onlangs werd bekend dat een 30-jarige inwoner van Leeuwarden was aangehouden, nu blijkt dat de politie al op 18 november in Emmeloord een 35-jarige inwoner van de Noordoostpolder heeft aangehouden [...]. De beide verdachten zijn bekenden van de politie.

    Meppeler Courant,

    De politie heeft ook een 27-jarige inwoner van Haulerwijk en een 40-jarige Stadjer aangehouden. Deze mannen leverden het wapen en informatie voor de overval aan de Turfsingel. Tegen de inwoner van Haulerwijk loopt nog een onderzoek naar bedreiging met een vuurwapen. De jongens stonden onder invloed van de beide mannen. Alle betrokkenen zijn bekenden van de politie.

    Dagblad van het Noorden,

    De aangehouden verdachten zijn bekenden van de politie.

    NRC,

    De beide verdachten zijn bekenden van de politie.

    Meppeler Courant,